Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İlk Mezuniyet Törenini Coşkuyla Gerçekleştirdi

09.06.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 9 Haziran 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kubilay Metin, İTBF Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bülent Çelik ve Dr. Öğr. Üyesi Berivan Binay ile akademik-idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İTBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Çelik yaptı. Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkez üssü depremlerde yitirdiğimiz öğrencilerimizi anarak konuşmasına başlayan Doç. Dr. Bülent Çelik, “Bazı anlar vardır insanların çaresiz hissettiği, kelimelerin boğazında düğümlendiği, söyleyecek bir söz bulamadığı. Hepimiz için öğrencilerimizin kayıpları da bu anlardan birisidir,” dedi.

Doç. Dr. Çelik konuşmasının devamında, “Sevgili öğrencilerimiz, bugün dört yıllık öğrenim hayatınızın sonuna gelmiş bulunmaktasınız. Bu son, geleceğinizdeki yeni bir başlangıç olacaktır. Sizlere, nereye gideceğinizi, hedeflerinizi iyi planlamanızı öneririm. Kendinize doğru hedefler belirleyin. Önünüzde aileniz, kendiniz ve ülkeniz için yapacağınız çok şey var. Hepinize yeni başlangıçlarınızda başarılar diliyorum,” dedi.

Öğrencilerin büyük bir çaba ve emek ile hak etmiş oldukları mezuniyetlerini kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversite eğitiminiz burada sona eriyor ama mezun olmakla bizlerden ayrılmıyorsunuz. Sizler, öğrenciliğinizde olduğu gibi bundan sonra da köklü bir geçmişe sahip olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ailesinin birer ferdi olmaya devam edeceksiniz. Bizler her zaman sizlerin yanında olacağız,” dedi.

Öğrencilerin bugünlere gelmesinde emekleri olan ailelerine ve özverili çalışmalarından dolayı öğretim elemanlarına teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, öğrencilere gayretli ve vefalı olmaları tavsiyesinde bulunarak mezuniyetlerinin hayırlara vesile olması temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent konuşmasının ardından, İTBF 2022-2023 Akademik Yılı birincileri Ahmet Ekiz ve Ceyda Çelebi’yi tebrik ederek hediye takdiminde bulundu. Fakülte ikincisi Ayten Öge’ye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Fakülte üçüncüsü Şeymanur Özdemir’e ise Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç tarafından ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından konuşma yapan Fakülte birincileri Ahmet Ekiz ve Ceyda Çelebi, emeklerinden dolayı tüm öğretim üyelerine ve ailelerine kendileri ve arkadaşları adına teşekkür etti.

Mezun öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından kep atma seremonisi ile mezuniyet töreni sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN