Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğundan Anlamlı Proje

03.04.2017
Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarından İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu, Üniversitede okuyan göçmen öğrencilere ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla “Ensar Olmaya Var mısın?” isimli bir proje başlattı.

Projedeki temel amaçlarının vatanlarından, topraklarından, akrabalarından ayrı düşüp her şeylerini bırakıp şehrimize gelmiş göçmen aileler ile üniversitede okuyan öğrencileri buluşturarak ortak bir kültür oluşturmak olduğunu söyleyen İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu Başkanı Sedanur Kılıç, “Şehrimizde yaşayan göçmen ailelerin burada yabancılık çekmemeleri, karşılaştıkları sorunları daha rahat çözebilmeleri, en önemlisi de yaşamak zorunda kaldıkları toplum ile iletişim halinde olmaları projemizin birinci ayağını oluşturuyor. Projenin ikinci ayağında ise şehrimize dışarıdan okumak için gelen öğrencilerin yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilerek sorumluluk bilinci edinmeleri önem taşıyor. İki tarafın da yaşadığımız şehirde misafir olması ortak noktaları. Bizler İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu olarak ortak noktaları olan bu iki kesimi bir araya getirmeyi düşündük ve bu projeyi geliştirdik.” dedi.  

“İnsani Değerlerin Yaşatılmasını Hedefledik”

Proje ile Muhacir Ensar kardeşliği çerçevesinde insani değerlerin yaşatılması ve ayakta tutulmasını hedeflediklerini belirten Kılıç “ Kardeş ailelerimize giderken gönüllü arkadaşlarımızın getirdikleri yardımları da ailelere ulaştırıyoruz. Evlerinde çay içerek sohbet ediyoruz. Sonrasında aile ile iletişimi kesmeyerek onların sürekli yanında olmaya gayret ediyoruz. Tüm Üniversitemiz öğrencilerini Projemize katılmaya davet ediyoruz. ” dedi.            

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN