İngiliz Tiyatrosu’nun 400 Yıllık Seyir Defteri

18.12.2023
İngiliz tiyatro eleştirmeni ve yazarı olan Aleks Sierz'in Lia Ghilardi ile birlikte kaleme aldığı "Time Traveller's Guide to British Theatre: The First Four Hundred Years" başlıklı kitap, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Günenç ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezun öğrencisi Samed Zıngıl ile birlikte Türkçe'ye çevrildi.

Rönesans döneminden günümüze evrensel anlamda öncü konumda olan İngiliz tiyatrosunun önemli eserlerinden olan 296 sayfalık bu çalışma, "Zaman Yolcusunun İngiliz Tiyatrosu Rehberliği: İlk Dört Yüz Yıl" başlığı ile Mitos-Boyut yayınlarından çıktı. Bu çalışmanın İngiliz Dili ve Edebiyatı ile konservatuar bölümü öğrencilerine ve tiyatroya gönül veren herkese katkı sağlaması hedefleniyor.