Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İlimizde II. Abdülhamid Han Paneli Düzenlendi

22.02.2018
İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Yıldız Sarayı Vakfı tarafından organize edilen Çağını aşan Sultan II. Abdülhamid Han" paneli ve fotoğraf sergisi 20 Şubat 2018 tarihinde Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan,  Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, , İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen katıldı.

Panelde konuşmacı olarak Yıldız Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Karahan Uslu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yıldız Sarayı Müze Müdürü Ali İlker Tepeköy, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Arı ve Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin yer aldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, etkinliğin açılış konuşmasında tarihin bir milletin sadece mazisinin değil, geleceğinin de pusulası olduğunu ifade etti. Devletin çöküşünü uzun süre geciktiren Abdülhamit Han’ın dönemine damga vuran bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Vali Köşger, "Abdülhamid Han, ne yazık ki ülkemizde uzun yıllar görmezden gelinmiş, ihmal edilmiş, hatta karalanmaya çalışılmıştır. Sultan 2. Abdülhamid, Türk düşünce hayatını esir almış katı ideolojik kutuplaşmanın en büyük mağdurlarından biridir. Batılıların hasta adam olarak ilan ettikleri Osmanlı'yı diri diri gömme niyetlerine karşı Abdülhamid Han'ın nice ince ittifaklarla örülü mücadelesi gerçekten takdire şayandır." diye konuştu.

Yıldız Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Karahan Uslu ise "Sultan 2. Abdülhamid Han devlet adamlığıyla, liderliğiyle Osmanlı'nın çöküşünü tek başına erteleyebilen büyük lider. Kız çocuklarının eğitim hamlesine de öncülük edişiyle de karşımızdadır. Tarihimizde bir kadına paşa unvanı veren, Emine Paşa'ya 'paşa' unvanı veren, bu eşitlikçi bakışını gösterebilen ilk padişahımızdır. Olağanüstü bir örnektir hepimiz için." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Köşger, konuşmacılara plaket verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN