Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İletişim Fakültesinde “Akademik Söyleşiler” Devam Ediyor

16.02.2024
Üniversitemiz İletişim Fakültesi bünyesinde hizmet içi eğitim kapsamında “Akademik Söyleşiler” etkinliğinin beşincisi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şirinyıldız tarafından sunulan "Yeni Sosyal Medya Yasası" konulu programa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Hale Bozkurt ve öğretim üyeleri katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şirinyıldız, Basın Kanunu’nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Özellikle internet yayıncılığı ve sosyal medyayı ilgilendiren 29-35’inci kanun maddeleri üzerinde duran Dr. Öğr. Üyesi Şirinyıldız, yapılan değişikliklerle birlikte Basın Kanunu’nun “Cezai ve Hukuki Sorumluluk” ile ilgili düzenlemeler içeren kısımlara internet haber sitelerinin de eklendiğini belirtti. Halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimselere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebileceğine dikkat çeken, Dr. Öğr. Üyesi Şirinyıldız, failin suçu gerçek kimliğini gizleyerek veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlemesi halinde söz konusu ceza yarı oranında artırılacağını vurguladı. Sosyal medya mecralarının günlük erişiminin 10 milyonun üzerinde olması halinde ülkemizde bir temsil ofisinin bulunması gerektiğini belirtti. 

Söyleşi, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN