Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İletişim Fakültesin’nin ADÜTV’den Canlı Olarak Yayınlanan 6 Haftalık Organizasyonu Bir Bilene Sor Tamamlandı

05.04.2021
Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ve ADÜTV üzerinden canlı olarak yayınlanan ücretsiz çevrimiçi sertifika programı Bir Bilene Sor, 6 haftalık serüvenini, toplamda 6 uzman konuk, 12 moderatör, 200 civarı çevrimiçi sertifika sahibi katılımcı ve 3.000’ini aşkın canlı yayın izleyicisi ile tamamladı.

İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından her programda iki moderatörün koordinasyonu ile sürdürülen; sektör ve akademi uzmanlarının konuk olduğu Bir Bilene Sor, reklam ve tasarım ve kariyer yolculuğu başlıkları altında iki modül olarak gerçekleştirildi. Öğrencilerin kariyer hedeflerine yönelik merak ettikleri konuları, pandemi dönemine rağmen, konu hakkındaki uzmanlara birinci elden sorabilecekleri bir organizasyon olarak düzenlenen Bir Bilene Sor dahilinde, 6 hafta boyunca ADÜTV’den canlı yayın sürdürüldü. Reklam ve tasarım sektöründen üç uzman konuk; kariyer, yaşam ve psikoloji uzmanlığı olan üç uzman konuk olmak üzere, 6 birbirinden değerli sektör ve akademi temsilcisinin katılımları ile her bir program 1-1,5 saat olmak üzere canlı yayınlar gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen 6 haftalık organizasyonun, ADÜTV’de görev yapan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Anıl Çağırdan tarafından kurgulanan, bir buçuk dakikalık tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız: 

Doç. Dr. Aslı İcil Tuncer ile Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin moderatörlüğünde 20 Şubat 2021 tarihinde gerçekleşen Bir Bilene Sor Reklam ve Tasarım modülünün ilk konuğu, HAVAS Creative Group Art Direktörü Selim Burunkaya oldu. Burunkaya, izleyiciler ile yaptığı işleri ve kariyerinde geçirdiği aşamaları paylaştı. Bir Bilene Sor (BBS) adına açılmış BİP Grubuna, katılımcılardan gelen soruları yayın esnasında cevapladı. İlk programı anlık 150 kişi canlı olarak takip etti. Programı toplamda 1200 kişi izledi.

Reklam ve Tasarım Modülünün ikinci konuğu 27 Şubat 2021 tarihinde  Aydın’da ikamet eden ve birçok ulusal ve uluslararası ödüllü projenin mimarı olan, Pull Production Yapımcısı Yavuz Pullukçu oldu. Prof. Dr. M. Bilal Arık ve Doç. Dr. M. Özgür Seçim’in moderatörlüğünde gerçekleşen programı, anlık olarak 100 kişi takip etti. Toplamda 700’ü aşkın izlenme elde etti.

Reklam ve Tasarım Modülünün son konuğu olarak, Ogilvy İstanbul Executive Creative Direktörü Selim Ünlüsoy ile Ogilvy International’ın kurumsal talebi üzerine, sadece öğrencilerimize özel, kapalı devre bir canlı yayın sürdürüldü. Canlı yayın, Doç. Dr. İçten Duygu Özbek ve Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin moderatörlüğünde 6 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti. Selim Ünlüsoy reklamcı adaylarına neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi ve sektördeki deneyimlerinden, aynı zamanda bulunduğu konuma nasıl geldiğinden bahsetti. Kapalı oturumu yaklaşık 70 izleyici anlık olarak takip etti. Bir Bilene Sor Çevrimiçi Sertifika programının Reklamcılık ve Tasarım Modülünü yaklaşık 2000 kişi izledi. Modülde 118 Öğrenci sertifikalarını alırken, 10 kişiye de teşekkür belgesi gönderildi.

Bir Bilene Sor ’un ikinci modülü olan Kariyer Yolculuğu, Profesyonel Koç ve İK Profesyoneli Işıl Olut’un katılımıyla 13 Mart 2021 tarihinde başladı. İzleyiciler ile buluşan Olut, öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşabilmesi adına hayatlarında neler yapması gerektiğini ve zorluklarla nasıl baş edebileceklerinden bahsetti. Doç. Dr. Aslı İcil Tuncer ve Doç. Dr. İçten Duygu Özbek’in moderatörlüğünü üstlendiği programı, anlık 70 kişi, toplamda 550 kişi takip etti.

Uzman Pedagog, Psikoterapist ve Yazar Soner Koşan,  20 Mart 2021 tarihinde Kariyer yolculuğunun ikinci konuğu oldu. Program Doç. Dr. Serhat Yetimova ve Arş. Gör. Dr. Gül Dilek Türk moderatörlüğünde anlık 50 kişi, toplamda 400 kişi izleyiciye ulaştı. Çocuklarda eğitim nasıl olmalı gibi soruları yanıtlayan Koşan, ebeveynlik hakkında ve çocuklara anlatılan masalların olumsuzluklarından bahsetti.

Bir Bilene Sor’un Kariyer Yolculuğu modülün son konuğu olan Üniversitemizin Öğr. Üyesi Psikiyatrist Doç. Dr. Çağdaş Öykü Memiş oldu. Memiş, iletişimin psikoloji ile olan bağlantısı ve bilişsel davranışçı terapi çalışmalarından bahsetti. Bilişsel Davranışçı Terapi konusunda uluslararası bilinirliğe sahip Çağdaş Öykü Memiş’in, iletişim ve psikoloji etkileşimi temelli aktardıkları, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Programı anlık 50 kişi, toplamda 300 kişi izledi. Bir Bilene Sor Çevrimiçi Sertifika programının Kariyer Yolculuğu Modülünü toplamda yaklaşık 1000 kişi izledi. Modülde 83 Öğrenci Sertifikalarını alırken 10 kişiye de teşekkür belgesi gönderildi.

 

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN