Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İletişim Fakültesi’nden Uluslararasılaşma Adına Bir Adım Daha

12.01.2021
İletişim Fakültesi, Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu kalite ve öz değerlendirme kriterleri arasında önem arz eden uluslararasılaşma adımına katkı sağlamak için öğrenci işlerini en iyi bilinen ve en çok ziyaret edilen uluslararası platformlara açtı.

İletişim Fakültesi son iki yıl içerisinde, Radyo Televizyon ve Sinema ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümlerinin öğrencileri ile birçok uluslararası ödül kazanarak, Üniversitemizin adını prestijli platformlarda duyurdu. 2021 yılı Ocak ayından itibaren de Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarım projelerini; uluslararası tasarım, fotoğrafçılık, illüstrasyon, hareketli grafik, sinema gibi birçok uygulamalı alan profesyoneli, öğrencisi ve akademisyenine hitap eden çevrimiçi ortamdaki en büyük platform olan Behance.net üzerinden yayına açtı. 

Bu çalışma ile uluslararası arenada sahne alan İletişim Fakültesi öğrencileri, uygulamalı tasarım derslerinde meydana getirdikleri projeler ile bir yandan eğitimleri dahilindeki rekabet unsuru ve öz güven niteliklerini artırırken bir yandan da eğitimlerinin ve Üniversitemizin uluslararasılaşma alanındaki iddiasının da temsilcisi oldu. 

Öğrencilerin çalışmalarının platformda yayınlanması ile birlikte, ilgi ve beğeni görmesinin dikkat çektiğini belirten İletişim Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Bilal Arık, İletişim Fakültesinin Üniversitemiz adına benzeri uluslararasılaşma aksiyonlarını birçok farklı platformda sürdüreceklerini, bu çalışmalar ile Üniversitemizin kurumsal imajına medya ve iletişim çalışmaları odaklı yüksek oranda nitelikli katkı sağlamayı  amaçladıklarını dile getirdi. 

Öğrencilerin işlerini incelemek için: https://www.behance.net/aduvcd

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN