İletişim Fakültesi Kazak ve Kırgız Öğretim Elemanlarını Ağırladı

01.11.2019
Üniversitemiz İletişim Fakültesi, Mevlana Değişim Programı kapsamında 21 Ekim 2019 tarihinde Kazakistan Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesinden Prof. Dr. Nurzhan Kuantayev ve Kırgızistan OŞ Devlet Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Chynara Abdieva’yı ağırladı.

Gazetecilik öğrencilerine iki hafta süresince ders verecek olan öğretim elemanlarıyla tanışma programında İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen; Mevlana Programının, Türkî Cumhuriyetlerden misafir ettiğimiz akademisyenler ile öğrencilerin kültür alışverişinde bulunması noktasında önem taşıdığını ifade etti.

Kazakistan Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesinden Prof. Dr. Nurzhan Kuantayev Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, Kazakistan’da Türkiye’ye verilen değerden bahsetti. Kırgızistan OŞ Devlet Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Chynara Abdieva ise Kırgızistan’daki gazetecilik bölümü ile ilgili bilgiler verirken fakülte yapılanmalarını öğrencilere aktardı. Ayrıca Abdieva, Mevlana Programı kapsamında öğrencileri Kırgızistan’a davet etti.