Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İletişim Fakültesi Basın İlan Kurumu Aydın Şube Başkanını Ağırladı

23.10.2019
Basın İlan Kurumu Aydın Şube Başkanı Mevlüt Uluçamlıbel, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri ile 21 Ekim 2019 tarihinde fakülte dersliğinde buluştu.

Söyleşiye İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen, Gazetecilik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hicabi Arslan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Başkanı Mevlüt Uluçamlıbel, BİK’in gazeteleri nasıl desteklediğini anlattığı söyleşide, muhabirlik ve kameramanlık yaptığı zamanlardaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda alaylı bir gazeteci olduğunu söyleyen Uluçamlıbel, meslekte iyi yerlere gelmek isteyen gazetecilik öğrencilerinin mutlaka bir alanda uzmanlaşması gerektiğini belirtti. Uluçamlıbel, “Sektörde muhabir olarak çalışacaksanız mutlaka şimdiden bir konuda uzmanlaşın, bu ekonomi, yargı- hukuk, tarih veya spor alanında olabilir. Ayrıca şimdiden medya kuruluşlarına gidip deneyim kazanın, gazetelerin nasıl işlediğini görün.” dedi. Uluçamlıbel konuşmasında gazetelerin geleceği hakkında görüşlerini de dile getirirken yakın zamanda gazetelerin daha çok özel haber, araştırma haber ve yorum habere yöneleceğini söyledi.

Öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra söyleşi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN