Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İktisat Fakültesi Öğrencilerimizin Mezuniyet Coşkusu

08.05.2017
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi ilk mezunlarını verdiği 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet törenini büyük bir coşku ile 6 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu, Fakülte Dekan Yardımcıları, üniversitemiz akademik ve idari personelinin yanında çok sayıda öğrenci katıldı.

"İlk Esinti Halk Oyunları Ekibi" tarafından sergilenen gösteri ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu, Fakültenin kuruluş tarihi hakkında bilgiler vererek, "Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum ve bundan sonraki hayatlarında da başarılı olacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimize daima destek olan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum."dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmamızın amacı, birbirinden değerli 210 öğrencimizin eğitim hayatlarının sonuna gelip yeni bir hayata başlama sürecine geçişi sırasında onlara destek olmak ve mutluluklarını paylaşmaktır. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Son olarak söz alan Fakülte Birincisi Hülya Ünal, "İlk mezunlarını veren bir fakültede birincilik heyecanı ve gururunu yaşadığım için çok mutluyum. Verdiğimiz emeklerin karşılığını alıyoruz. Bu süreçte başta ailem, hocalarım ve arkadaşlarım olmak üzere bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmasının ardından yaş kütüğüne plaket çakan Hülya Ünal, bu plaketi bütün mezun arkadaşları adına çaktığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Aydın İktisat Fakültesi Futbol Takımının Üniversitemiz Spor Şenlikleri’nde kazanmış olduğu ikincilik kupasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu’nun teslim etmesinin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer dereceye giren öğrencilere plaket ve çiçek verdi.

Fakülte akademisyenleri tarafından tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtılması ve kep atma töreninin ardından pilav ikramı ile tören sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN