Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İkincisi Düzenlenen “Finans Kamp” Projesi Başladı

02.09.2021
Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli danışmanlığında yürütülecek olan “Finans Kamp” projesi, 1 Eylül 2021 tarihinde başladı.

Açılışa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Didim MYO Müdürü Öğr. Gör. Evrim Kamacı,  akademik personel, öğrenciler ve yatırımcılar katıldı.

Yoğun Talep Markalaşma Konusunda İlk Adım

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, yoğun talebin markalaşma konusunda ilk adım olduğunu vurguladığı konuşmasında,  “Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) çatısında Temel Borsa eğitimlerine aralıksız devam etmekteyiz. Ben ve ekibim Finans Kampı, yıl boyu süren bu yoğun programların incisi olarak görüyoruz.” dedi.

Sermaye piyasasına bilinçli yatırımcılar kazandırma hedefi ile çalışmalarını yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Kaderli, “Heyecanımızı bizimle paylaşan yatırımcı dostu yerel sponsorlarda bu organizasyona destek verdi. Organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenen Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş, Teknoloji sponsoru olarak da Foreks, Nazilli Belediyesi, Kırlıoğlu İncir, Nazlı Su ve Cemal Bey Gazozları firmalarına teşekkür ederim.” dedi.

Finans Kamp Organizasyonu Ülkemizde Finansal Okur Yazarlığın Gelişimine Katkı Sağlıyor

Dünya’da ve Türkiye’de son dönemlerde öne çıkan en önemli konulardan birinin finansal okuryazarlık olduğunu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz,  “Finansal okuryazarlığın bir ülkede gelişiyor olması o ülkede tasarruf bilincinin de gelişiyor olması anlamına gelmektedir.Tasarruf bilincinin artması ekonominin en küçük birimi olan aileden başlayarak milli ekonomiye kadar her kesime önemli katkılar sağlar.” dedi.

Prof. Dr. Cumali Öksüz,  “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz finans kamp organizasyonu da ülkemizde finansal okur yazarlığın gelişimine katkı sağladığı için oldukça büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin birçok ilinden yüzlerce yatırımcı finans kampa katılarak finansal yatırım bilincini geliştirmek istemektedir.Yatırım bilinci gelişen yatırımcılar sermaye piyasasında yatırımcı kalitesinin artmasına da katkı sağladığı için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi yönetimi olarak Üniversitemiz bünyesinde bu tür organizasyonların gerçekleşmesine her zaman destek verdik ve sürekli desteklemeye devam edeceğiz. İlkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz finans kamp organizasyonunun büyük beğeni toplaması ve bu yılda yoğun bir talebin gerçekleşmesini görmekten büyük bir mutluluk duyuyor bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Organizasyonun ana sponsorluğunu üstlenen Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş Pazarlama Direktörü Süheyla Gülver, bu organizasyonun teori ile pratiğin birleştirilmesi açısından bir ilk olduğunu vurguladı. Teknoloji sponsoru olarak da Foreks bu yılda organizasyonda yer aldı.

Gelenekselleşerek her yıl devam etmesi  planlanan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesindeki Finans Kamp projesi önemli finans uzmanları ve paneller eşliğinde Üniversitemiz Didim Sosyal Tesislerinde 1-5 Eylül, 8-12 Eylül, 15-19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN