Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İki Böbreğinde Tümör Olan Hasta, Sağlığına ADÜ Hastanesinde Kavuştu

23.08.2023
Üniversitemiz Hastanesinde sağ böbreğinde 5 cm, sol böbreğinde ise 4 cm büyüklüğünde tümör tespit edilen 53 yaşındaki Ayten Şahin, Üroloji Kliniğinde kapalı yöntemle başarılı bir şekilde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Ateş, ameliyatın adının ‘Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi’ olduğunu ve bu işlemde hastanın böbreklerini koruyarak sadece tümörün çıkarıldığını, cerrahiyi de karına açılan 1-2 cm’lik deliklerden yaptıklarını belirterek tanıda geç kalınması halinde ölümcül olabilen böbrek kanserlerinin tedavisinde açık cerrahinin yerinin iyice azaldığını, sadece ileri derecede büyümüş dev kitlelerde tercih edildiğini, her türlü ürolojik kanserin tedavisini laparoskopik yöntemle rutin bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Tedavide erken tanının önemini vurgulayan Doç. Dr. Ateş, herkesin belli aralıklarla detaylı sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Ateş ve ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN