Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hemşirelik Fakültesinden Çifte Başarı

29.12.2016
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak’ın bölüm çevirmenliğini yaptığı ‘’Pediatrik Cerrahi Hastasının Hemşirelik Bakımı’’ kitabı ile

Hemşirelik Fakültesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Hüsniye Çalışır,  Yrd. Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak’ın bölüm yazarlığını yaptığı ‘’ Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları’’ kitabı Aralık 2016’da yayımlandı.

Yrd. Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak’ın bölüm çevirmenliğini yaptığı ‘’Pediatrik Cerrahi Hastasının Hemşirelik Bakımı’’ adlı kitap, Pediatrik Cerrahi Hastasının Hemşirelik Bakımı alanında yazılmış ilk kitap olma özelliği taşıyor. ‘’Pediatrik Cerrahi Hastasının Hemşirelik Bakımı’’ kitabının yazarları ise  Nancy Tkacz Browne , Carmel A. McComiskey , Pam Pieper , Jones & Bartlett’tan oluşuyor.
Kitabın bölüm çevirmenlerinden Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak,  yaptığı açıklamada, “Son yıllarda çocukluk döneminin insan hayatındaki yeri daha iyi anlaşıldı. ‘Çocuk Cerrahisi’  alanı, hekim ve hemşireler için kapsamlı ve detaylı ele alınması gereken bir alan halini aldı. Bu durum çocuk cerrahisi hastalarına özel bir bilgi ve yaklaşımı beraberinde getirdi. ‘’Nursıng Care Of The Pediatric Surgical Patient’’ kitabının Türkçeye çevrilmesi, çocuk cerrahisi hastalarının bakım gereksinimlerinin karşılanmasında temel olan teorik ve klinik uygulama içeriğine sahip olmasından kaynaklandı.” dedi.
Beş bölümden oluşan kitap,  tüm sağlık profesyonelleri için genel pediatrik cerrahi hastasının bakımını içeren bir kaynak özelliği taşıyor. Bu kitap aynı zamanda okuyuculara çocuk ve ailenin emosyonel ve psikososyal gereksinimlerini nasıl değerlendireceklerini de öğretmeyi amaçlıyor.
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsniye Çalışır ve Yrd. Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak’ın bölüm yazarlığını yaptığı “Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları’’ kitabında da, ebelikte lisans düzeyinde öğrenci  ve mezunların gereksinimleri dikkate alınarak, yenidoğan sağlığı ve hastalıklarına yönelik temel konular ele alınıyor. “Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları’’  adlı kitabın yazarları ise Doç. Dr. Rabia Ekti Genç, Yrd. Doç. Dr. Hava Özkan’dan oluşuyor. Bu kitap da, ders kitabı olabilecek nitelikte olup aynı zamanda alanda çalışan ebelere de rehberlik edebilecek.
Doç. Dr. Hüsniye Çalışır, kitapla ilgili yaptığı açıklamada  Yenidoğanların gelişimsel ve fizyolojik özellikleri nedeniyle alanında yetişmiş uzman sağlık profesyonelleri tarafından özenli bakım alması gereken risk gruplarının başında geldiğini söyledi  ve “Dünyada ve ülkemizde yenidoğan sağlığı alanında ciddi gelişmeler ve ilerlemeler sağlanmıştır. Ancak bu iyileşmeler hala yeterli değildir, bu alanda en iyiye ulaşmak için paylaşılması gereken bilgiler, uygulamaya konulması gereken beceriler vardır. Bu düşünceyle hazırlanmış  ‘’Ebeler İçin Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları’’ kitabı ülkemizde  ebelik ile ilgili eser boşluğunu dolduracak, gerek öğrenciler gerekse mesleğe adım atmış ebeler tarafından kullanılacak önemli bir kaynaktır.” dedi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN