Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hemşirelik Fakültesinde Simülasyon Laboratuvarı Açılışının Ardından Simülasyon Uygulamaları Kursu Gerçekleşti

25.04.2018
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan'ın katılımlarıyla 9 Nisan 2018 tarihinde açılışı gerçekleşen Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Simülasyon Laboratuvarının kullanıma açılabilmesi için 17 Nisan 2018 tarihinde “Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları Kursu” düzenlendi.

Hemşirelik Fakültesi “Simülasyon Destekli Eğitim Beceri Laboratuvarı” Adnan Menderes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen “Beceri Eğitiminde Simülasyon Kullanımının Öğrencilerin Anksiyete ve Beceri Düzeylerine Etkisi” başlıklı BAP altyapı projesi olup projenin yürütücüsü, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz'dır.

Dekan Yrd. Belgin Yıldırım ve Doç. Dr. Gülengün Türk koordinatörlüğünde,  Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Öğretim elemanları Dr.Öğr.Üy. Yıldız Denat, Dr.Öğr.Üy. Süreyya Bulut, Dr.Öğr.Üy. Sevil Olğun, Öğr.Gör. Muazzez Şahbaz, Araş.Gör.Dr. Emel Tuğrul'un  katkıları ve ADÜSEM iş birliğiyle düzenlenen kursta, Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ükke Karabacak ve Doç.Dr. Vesile Ünver tarafından katılımcılara eğitim verildi.

Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının,  yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin  katılımı ile gerçekleşen kurs büyük ilgi gördü. Kurs boyunca verilen eğitimlerin; simülasyonun önemi ve eğitimde, nasıl kullanılacağı konusunda farkındalık kazandırdığı, kursun devamı niteliğinde uygulamalı başka eğitimlerinde planlanması gerektiği üzerinde duruldu.

Sunumlardan sonra konuklara katılım belgeleri, konuk konuşmacılara Üniversitemizin geleneksel hediye paketi ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN