Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hemşirelik Fakültesi Simülasyon Laboratuvarı Açılışı Gerçekleşti

11.04.2018
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen “Hemşirelik Fakültesi Simülasyon Laboratuvarı Açılışı” 9 Nisan 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katılımı ile gerçekleşti.

Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferda Akar, dekan yardımcıları, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü, Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Simülasyon Laboratuvarı sayesinde öğrencilerin teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgilerle öğrenimlerini pekiştirebileceklerini söyleyerek “Alt yapısı tamamlanan laboratuvar ile öğrencilere yararlı bir uygulama alanı oluşturuldu. Laboratuvar sayesinde öğrencilerimiz hastaya müdahale etmeden önce uygulama yaparak deneyim kazanacak.” dedi. Prof. Dr. Bircan açılışı yapılan laboratuvarın kamu üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülengün Türk ve Dr. Öğretim Üyesi Belgin Yıldırım’ın koordinatörlüğünde açılışı gerçekleştirilen simülasyon laboratuarında, Üniversitemizde okuyan Hemşirelik Bölümü öğrencileri, bir hastanın solunumundan kalp atışına kadar bütün sonuçları hasta üzerinde görme fırsatı bulabilecek. Hemşireler maket hastalar üzerinde eğitim alarak gerçek hayatta karşılaştıkları vakalarda neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak simülasyon laboratuvarında öğrenecek.

Hemşirelik Fakültesi “Simülasyon Destekli Eğitim Beceri Laboratuvarı” Adnan Menderes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen “Beceri Eğitiminde Simülasyon Kullanımının Öğrencilerin Anksiyete ve Beceri Düzeylerine Etkisi” başlıklı BAP altyapı projesinin bir çıktısı olup, Projenin yürütücülüğünü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, koordinatörlüğünü ise Doç. Dr. Gülengün Türk, Doç. Dr. Emine Gerçek, Dr. Öğretim Üyesi Yıldız Denat, Dr. Öğretim Üyesi Süreyya Bulut, Öğr. Gör. Muazzez Şahbaz, Arş. Gör. Dr. Emel Tuğrul üstleniyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN