Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyemizin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

17.05.2024
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülengün Türk danışmanlığında, yürütücülüğünü Uzman Hemşire Sercan Özdemir'in yaptığı 323S335 kodlu "Ağız Bakımında Kullanılan Klorheksidin Glukonat, Sodyum Bikarbonat, Ozonlu Su ve Hipokloröz Asit Solüsyonlarının Ventilatör İlişkili Pnömoniyi Önlemeye Etkisi" başlıklı proje, TUBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Doktora tez çalışması olarak yürütülecek olan projede elde edilecek sonuçların, mekanik ventilasyondaki hastalarda mikrobiyal kolonizasyonun azaltılmasında en etkili ağız bakım solüsyonu kullanımında hemşirelere rehberlik edeceği, hastalarda en sık görülen enfeksiyonlardan biri olan VİP gelişiminin önlenmesine katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu araştırma ile Hipokloröz Asit (HOCl) solüsyonunun VİP üzerinde etkili olduğuna ilişkin kanıtlar elde edilmesi durumunda mekanik ventilatöre bağlı hastaların ağız bakımında kullanılmak üzere yeni ve etkili bir solüsyon seçeneği oluşacak.

Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.