Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Kitap Editörlüğü

24.11.2017
Dünyaca ünlü laktasyon danışmanı Catherine Watson Genna’nın “Supporting Sucking Skills in Breastfeeding Infants” isimli kitabının literatüre kazandırılması amacıyla Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Doç.Dr. Emine Gerçek ve Yrd. Doç. Dr. Seher Sarıkaya Karabudak’ın çeviri editörlüğünü yaptıkları “Anne Sütü Alan Bebeklerde Emme Becerilerinin Desteklenmesi” isimli kitap yayımlandı.

Doç. Dr. Gerçek ve Yrd. Doç. Dr. Karabudak; dünyada ilk altı ayda sadece anne sütüyle beslenme oranının %37, Türkiye’de ise %30 olduğunu ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de emzirme oranlarını yükseltmeye yönelik girişimlerin arttırılması gerektiği bilinciyle hareket ederek bu kitabı literatüre kazandırdıklarını belirtti. Özelikle sağlık personellerinin emzirme konusunda bilinçlendirilmesi açısından önemli bir kaynak niteliğindeki kitap, lisans ve lisansüstü eğitim alan ya da almış sağlık personeline yönelik de yararlı bilgiler içeriyor. Ulusal emzirme oranlarımızın arttırılarak çocuk sağlığını geliştirmeye katkı sağlamasının kitabın öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Öğretim Üyelerimiz, Dünya Sağlık Örgütü’nün 2025 Küresel Beslenme Hedeflerinden birisinin de küresel emzirme oranının en azından %50 olmasını sağlamak olduğunu ve kitabın bu amaca ulaşmada katkı sağlayacağını öngörüyor. Kitabın Türkçeye çevrilmesi sebebiyle editörlerine emzirme ve anne sütünün Türkiye’de önemine vurgu yapan La Leche League Türkiye tarafından da büyük destek veriliyor.