Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hemşirelik Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

21.06.2023
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Yemin ve Mezuniyet Töreni, 21 Haziran 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Hemşirelik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yıldız Denat ve Dr. Öğr. Üyesi Emel Tuğrul, akademik ve idari personel, öğrenciler, aileleri ve konuklar katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Fakülte Birincisi Buğçe Özergen, kendisi ve tüm mezunlar adına aileler ile öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti. 

Mezuniyet töreninde bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Hemşirelik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu, “Mezun öğrencilerimiz, sizler bugünden itibaren yetkili ve diplomalı hemşireler olarak yolunuza devam edeceksiniz. Sizlerden beklentimiz, mesleğini aşkla ve tutkuyla yaparak ülkesine en iyi şekilde hizmet eden birer bireyler olmanızdır. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır,’ sözünü hep aklınızda tutmanızı ve nerede olursanız olun bu şevkle çalışmanızı istiyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum,” dedi.

Öğrencilerle ilgilenerek onları alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Mezun öğrencilerimiz, sizler ADÜ ailesinin elçilerisiniz. Başarınız ve mutluluğunuz bizim için en değerli, en anlamlı ödül olacaktır. Hayallerinizin peşinden gidin, çalışın, okuyun, araştırın. Değerleriniz ve amaçlarınız olsun. Kendinizi sürekli geliştirerek sorunlara çözümler üreterek mesleğinize ve insanlığa en iyi şekilde hizmet edeceğinize olan inancım tamdır. Yolunuz açık olsun,” dedi.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencisi Doğa Karahan’ın sunduğu müzik dinletisi yoğun ilgiyle karşılandı. Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu, öğrencimize teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem,  2022-2023 Akademik Yılı Birincisi Buğçe Özergen’i tebrik ederek kendilerine başarı plaketini ve belgesini takdim etti. Fakülte İkincisi Nazlı Hız ve üçüncüsü Sema Ökmen’i tebrik eden Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu tarafından kendilerine plaketlerinin verilmesinin ardından Fakülte Birincisi Buğçe Özergen,  mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı. Mezun öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından Dr. Öğr. Üyesi Emel Tuğrul eşliğinde Yemin Töreni gerçekleşti.

Tören, öğrencilerin keplerini atması ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN