Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Haftasını Coşkuyla Kutladı

21.05.2021
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında, 17-18 Mayıs tarihlerinde hemşirelik haftası kutlamasını çevrim içi olarak gerçekleştirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda; açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir pandemi sürecinin sağlık çalışanlarının ve ülkemizin sağlık sektörünün ne kadar gelişmiş olduğunu bize birkez daha gösterdiğini belirtti ve “Türkiye, 208 ülke arasından aşılamada 7. Ülke olarak önemli bir başarıya imza attı ve covid-19 sürecinde birçok ülkeye örnek teşkil eden bir yaklaşımla süreci çok iyi idare etti. Bu başarıda, sağlık çalışanlarımızın büyük emeği var. Hemşirelik haftanızı kutluyor, hepinize sağlık ve huzur dolu nice yıllar diliyorum.” dedi.

Arş. Gör. Dr. Simge Kalav’ın sunuculuğunu yaptığı programda, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelda Özsunar’ın açılış konuşmasının ardından Arş. Gör. Belma Toptaş ve Arş. Gör. Dilara Şahan’ın moderatörlüğünü yaptığı Hemşirelik Fakültesi Müzik Grubu’nun müzik dinletisi gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sultan Özkan’ın yaptığı “Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) Teması 2021 – Sağlık Bakım Sistemindeki Devrimin Liderleri Hemşireler” konferansında konuşmacı olarak Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler yer aldı. Prof. Dr. İntepeler sunumunda, covid döneminde hemşirelerin psikolojik bir takım sorunlar yaşadığını belirtti ve bu yıl ki ICN teması ile hemşirelerin öncü bir ses olduğunu vurgulayarak hemşirelerin her alanda lider olduğunun bilincinde olunması gerektiğini ifade etti.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yıldız’ın yaptığı “Pandemi Sürecinde Hemşirelik Eğitimin Sürdürülmesi” konferansında konuşmacı olarak Doç. Dr. Havva Arslan Yürümezoğlu yer aldı. Doç. Dr. Yürümezoğlu sunumunda, uzaktan eğitim döneminden öğretim elemanları ve öğrencilerin nasıl etkilendiğine değindi. Ölçme değerlendirme gibi yeni becerilerin kazanımının önemini vurgulayan Doç. Dr. Yürümezoğlu, hemşirelikte eğitim derneğinin pandemi sürecinde yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Hemşire Merve Kadıoğlu, “Yurt Dışında Hemşirelik” konusu ile ilgili video sunumu WakeMed Hospital/NC- Kuzey Karolina/Amerika Birleşik Devletlerinden programa katılım gösterdi. Yurt dışında hemşirelik yapmakla ilgili takip edilmesi gereken süreç ve aşamalardan bahseden Kadıoğlu, kendi bireysel deneyimlerini paylaştı.

Etkinliklerin ikinci gününde  “İnsan Sevgisi ve Hemşirelik” konferansında Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelda Özsunar sunum yaptı. Prof. Dr. Özsunar sunumunda sevginin temel bir ihtiyaç olduğunu, hemşirelik mesleğinde sevginin çok önemli bir duygu olduğunu vurguladı.

“Öğrenci Gözüyle Hemşirelik Haftası”   video gösterimi ile devam eden programda, Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Öner’in yaptığı “COVID-19 Pandemisinin Toplum Ruh Sağlığına Etkileri ve Toplumun Güçlendirilmesi”  konferansında konuşmacı olarak Prof. Dr. Vesile Altınyazar yer aldı. Covid-19 pandemisi ile birlikte toplumlarda ortaya çıkan ruhsal sorunlara değinen Prof. Dr. Altınyazar, birey ve toplumun güçlendirilmesinde önemli olan yöntemlere vurgu yaparak dayanıklılık kavramının öneminden ve bireylerin kriz dönemlerinde nasıl güçlendirilebileceğinden bahsetti.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Kırağ’ın yaptığı “Öğrenci Gözüyle Uzaktan Eğitim Deneyimlerinin Paylaşılması” söyleşinde Hemşirelik Fakültesi öğrencileri Süleyman Selim Korkmaz ve Tuğçe Karpınar, uzaktan eğitim sürecini nasıl deneyimlediklerini paylaştılar.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Emel Tuğrul’un yaptığı “Pandemi Döneminde Hemşirelik” konulu konferansta konuşmacı olarak yer alan Hemşire Şerife Çetinkaya, pandemi ile birlikte hemşirelerin hastanelerde yaşadıkları çok yönlü değişim ve etkilenmelerden bahsetti.

Sunumların ardından soruları yanıtlayan konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Hemşirelik Haftası programı, gelenekselleşmiş olan ve öğrenciler arasında düzenlenen “İçimizdeki En’ler” yarışma sonuçlarının açıklanması ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN