Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hemşirelik Fakültesi Etkinlikleri, Kariyer Günleri ile Devam Ediyor

05.03.2018
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Ana Bilim Dalı organizasyonu ile birlikte düzenlenen “Hemşirelikte Kariyer Günleri” etkinliği, 1 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Didem Evci Kiraz’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte hemşireliğin geleceği ve hemşirelikte kariyer planlamanın önemi anlatıldı. Hemşirelikte kendini geliştirmenin ve kendine yatırım yapmanın kariyer planlaması ile mümkün olduğunu vurgulayan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, günümüzde insanların sosyal ağlara dâhil olduklarını ve mesleğinde iyi olanlara dünyanın herhangi bir yerinden ulaşılabileceğini anlattı.  Öğrencilerin, öğrencilik yıllarını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Evci Kiraz, “Önümüzdeki birkaç yıl sizler için çok değerli. Bu yılları kariyer planlamanızı yaparak en iyi şekilde değerlendirin.” dedi.

Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz’ın konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, kariyer planlamasının önemini anlattı. Prof. Dr. Bircan,  sağlık personelinin mesleklerinin çok özel olduğuna dikkat çekerek bu mesleği icra edenlerin kariyer planlaması yanında karakter planlamalarını da yapmaları gerektiğini belirtti. Hasta yatağında yatan bir insana tebessümün çok değerli olduğunu vurgulayan Rektörümüz, hastaların hayatında iz bırakan sağlık personelini bu mesleği tercih ettikleri için şanslı gördüğünü ifade etti. Kariyer planlaması konusunda geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz babası Hüdaverdi Bircan’dan örnekler veren Rektörümüz, “İyilikle anılan bir isim ve geleceğe bıraktığınız icraatlarınız sizin en güzel kariyer planınızdır. Babam benim için bir idoldür ve gelecek için güzel bir isim bırakmıştır.” diye konuştu.

Etkinliğin, sabahki oturumunda “akademik alandaki kariyer olanaklarına” yönelik olarak düzenlenen panelde; panelistlerden Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Van Gıersbergen, meslekte 30. yılına kadar edindiği kariyer sürecini ve bu süreçte yaptıkları faaliyetler hakkında öğrencilere deneyimlerini aktardı. Gıersbergen, meslekte en üst düzeye gelmenin bireyin kariyeri olduğunu ifade ederek, meslekle ilgili derneğe bağlılığın ve İngilizce dil eğitiminin kariyer planlamada çok önemli olduğunu vurguladı. Ardından Öğretim Görevlisi Nurcan Öztaş Güzelay, perfüzyonist meslek tanımı ve istihdam alanları hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı. Son panelist Hemşire Tülay Boğa ise çok açık istihdam alanı olan adli hemşirelikten, adli hemşirenin rollerinden, yurt içi ve yurt dışı adli vakalardan ve hemşirelik yaklaşımından bahsederek öğrencileri aydınlattı.

Kariyer Günleri Etkinliğinin öğleden sonraki oturumları, Acıbadem Hastanesi ile Medicalpark Hastanesi’nin katkılarıyla “Özel Hastaneler ve Hemşirelikte Kariyer Olanakları” konulu sunumlar ile başladı. Hastane temsilcileri, kurumlarını ve istihdam olanaklarını detaylı açıklayarak, hastanede bir arada çalışmak istedikleri hemşire profilinden örnekler verdi. Acıbadem Hastanesi sunumların bitiminde etkinliğe katılan öğrenciler arasından çekiliş yaparak bir öğrenciye tansiyon aleti hediye etti. Öğrenciler özellikle hastane sunumlarının bitiminde iş olanakları ve çalışma koşulları gibi farklı sorular sorarak konuya ilgili olduklarını gösterdi. Hastaneleri tanıtan temsilcilere yaptıkları sunumlardan dolayı teşekkür belgelerini Dekan Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz takdim etti.

Etkinliğin öğleden sonraki son oturumu olan “Hemşirelikte klinik alanda kariyer olanakları” konulu panele Uzm. Hemşire  Hatice Cengar, Hemşire Aynur Topçu, Uzm. Hemşire Gülsün Çorum, Uzm. Hemşire Feyza Cin Er ve Hemşire Dilek Göra Acar klinik deneyimlerini ve bulundukları konumlara gelme süreci ile birlikte öğrencilere çalışma alanlarına ilişkin olarak bir takım önerilerde bulundu. Sunumlardan sonra konuşmacılara teşekkür belgeleri Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Belgin Yıldırım ile Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Öner Altıok tarafından verildi.

Hemşirelik Fakültesince düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliğinin, önümüzdeki yıl da gerçekleştirilerek geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN