Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hayvanları Koruma Günü’nde Veteriner Fakültesi Ziyaretçilerini Ağırladı

05.10.2022
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yoğun bir katılımla günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli programlar düzenleyerek ziyaretçilerini kampüs alanında ağırladı.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, Hayatı can dostlarımızla birlikte paylaştığımızı, onları korumak ve haklarına sıkı sıkıya sahip çıkmanın insanlık olarak hepimizin görevi olduğunu belirterek; “Bu farkındalığı da sadece okullarımızda ve 4 Ekim’de değil; her zaman tüm yaşam alanlarımızda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza aktarmamız lazım. Her canlının sevgi ve şefkatle yaşaması dileğiyle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum.” dedi.   

Veteriner Fakültesi, 3-4 Ekim 2022 tarihlerinde Özel Aydın Bil Koleji İlkokulu, Efeler Belediyesi Mimar Sinan Gündüz Bakımevi ve Ata Mahallesi Gündüz Bakımevi, Zübeyde Hanım Anaokulu, Efeler Belediyesi Adnan Menderes Mahallesi Gündüz Bakımevi, Özel Ege Atabey Tohum Anaokulu ve Güzelhisar İlkokulu öğrencilerini misafir etti. Portakal Çiçeği Gündüz Bakımevi öğrencilerinin 7 Ekim, Halide Hatun İlkokulu öğrencilerinin ise 5, 6 ve 12 Ekim günü fakülteyi ziyaret edeceklerini belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, yaklaşık 700 öğrencinin bu kapsamda fakülteye ziyarette bulunacağını söyledi. 

Minik misafirlerinin yanında 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde ve yönetim kurulu üyelerinin de  fakülteyi ziyaret ettiğini belirten Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, nazik ziyaretleri dolayısıyla AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde ve ekibine teşekkür etti. 

Fakültede yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi alan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Veteriner Hekimlik mesleğinin sağlık ve tarım alanına aynı anda, aynı değer ve nitelikte hizmet götüren ve bu yapıya sahip tek meslek olduğunu, dolayısıyla bu mesleğin önemi ve farkındalığının artırılması gerektiğini belirterek, fakülte öğrencileri ile bir süre sohbet etti.  

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN