Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastanemizde Yeni Endoskopi, ERCP ve Endoskopik Ultrasonografi Üniteleri Açıldı

11.05.2018
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği bünyesinde oluşturulan Yeni Endoskopi Ünitemizin açılışı 10 Mayıs 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katılımıyla gerçekleşti.

 Açılışa, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Kapçı, akademik ve idari personel katıldı. 

Açılışta konuşma yapan Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hadi Yaşa, Endoskopi Ünitesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Yaşa, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, Gastroenteroloji Ünitesinin, yeni ferah mekanları, yeni modern cihazları ve otomatik endoskopi yıkama odası ve cihazları ile artık bölgemizin, hatta ülkemizin en iyi endoskopi ünitelerinden biri haline geldiğini belirterek, bu ünitenin oluşturulmasında ve modern yeni cihazların alınmasında büyük emekleri olan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ’a ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Kapçı’ya teşekkür etti.

Günde ortalama 50 endoskopik işlemin yapıldığı Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesinde, yeni alınan cihazlarla, artık Endoskopik Ultrasonografi (EUS) ve Endoskopik mukozal ve submukozal rezeksiyon işlemlerinin de yapıldığını belirten Prof. Dr. Mehmet Hadi Yaşa, bu haliyle Türkiye’de yapılabilen her türlü endoskopik tanı ve tedavi işleminin Hastanemizde yapılabileceğini söyledi. Prof. Dr. Yaşa,  mide, barsak, safra yolları ve pankreas kanalı hastalıklarının, bütün endoskopik tanı ve tedavi işlemlerinin Hastanemizde yapılarak Hastanemizin bu konuda bölgemizde önemli bir merkez haline geldiğini, artık çevre illerden de hastanemize hastalar gelmeye başladığını söyledi.

Yaşa, ERCP, Endoskopik Ultrasonografi (EUS), Gastroskopi, Kolonoskopi, otomotik yıkama ünitelerinden oluşan Endoskopi Ünitesinde, aynı zamanda, hastaların endoskopi öncesi hazırlığının yapıldığı ve endoskopi sonrası ise bir süre izlendiği gözlem odalarının da mevcut olduğunu belirtip hastalara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına son verdi.

Cihazlar hakkında bilgi alan ve Gastroenteroloji Polikliniğini gezerek yapılan işlemleri inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, ERCP ve Endoskopik Ultrasonografi Ünitelerinin bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN