Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastanemizde ‘Kalp Deliği Kapatma İşlemi’ Başarıyla Gerçekleştirildi

05.10.2023
Üniversitemiz Hastanesinde, Çocuk Kardiyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Fazlı Çelik tarafından Türkiye’de çok az merkezde yapılmakta olan anjio ile Ventriküler septal defekt (VSD) kapama işlemi gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Serkan Fazlı Çelik, “Hastamızın kalbindeki VSD adlı delik kalbinin sol tarafını büyütmeye başlamıştı. Bu deliği ailemizle ortak kararla ameliyatsız kapatma kararı verdik. Açık kalp ameliyatı yerine kasıktan iki küçük delikten, yaklaşık 1 saat süren bir işlemle hastamızın kalp deliği kapatıldı. Hastamız yoğun bakıma yatmadan bir gece önce serviste takip edilerek ertesi gün de taburcu edildi.’’ dedi.
Üniversitemiz Hastanesinin, Ege Bölgesinde İzmir dışında bu tedavi yönteminin kullanıldığı ilk merkez olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Serkan Fazlı Çelik, “Kalbin iki büyük odası arasında bulunan duvardaki deliklere Ventriküler septal defekt (VSD) denir. Çocuklarda en sık rastlanılan doğuştan kalp hastalığıdır. Bazı VSD’ler kendiliğinden kapanırken, bazıları kapanmaz. VSD’nin boyutuna ve kan akışına bağlı olarak dolaşım yetersizliği, kapaklarda bozulmalar ve akciğer tansiyonu meydana gelebilir. Geleneksel olarak, VSD’ler açık kalp ameliyatıyla kapatılmıştır ancak artık seçilmiş vakalarda ameliyatsız VSD kapatma, anjiografi ünitesinde yapılıyor. Çocuk kardiyoloji anlamında yapılan diğer anjiografi işlemleriyle çocuk hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.
Çocuk Kardiyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Serkan Fazlı Çelik ve ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN