Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastanemizde İlk Defa Laparoskopik Sağ Kalın Bağırsak Ameliyatı Gerçekleşti

09.05.2016
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda 3 Mayıs 2016 tarihinde ilk defa laparoskopik sağ kalın bağırsak ameliyatı gerçekleşti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, laparoskopik cerrahinin, geleneksel cerrahideki gibi büyük kesiler yapmadan trokar denilen, kalem inceliğindeki aletler yardımı ile yapılan güncel bir yöntem olduğunu belirtti.

1 cm ’lik kesilerden yerleştirilen özel aletler ve kamera ile karın ameliyatlarının kolaylıkla yapılabildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, bu operasyonlarda sıra ameliyat sonrası ağrının az olması, çabuk iyileşme, büyük kesi yerlerindeki enfeksiyon ve fıtık sorunlarının oluşmadığını ifade etti.

Kalın bağırsak kanserinin bölgemizde oldukça yaygın olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Hastanemizde kalın bağırsak kanseri ameliyatlarını kapalı yöntemle başarı ile yapmaktayız. Bunun hastalara önemli bir faydası da kamera yardımı ile doku ve organların açık ameliyata göre yakından ve kolay görülebilmesidir. Ayrıca ameliyat sonrasında hastalar günlük hayatlarına çabuk dönmekte ve kemoterapi gibi tedavileri açık cerrahiye kıyasla daha çabuk verilebilmektedir. Hastanemizde kapalı olarak apandisit, safra kesesi gibi basit ameliyatlardan obezite cerrahisi, mide fıtığı, kasık fıtığı, dalak, göbek fıtığı, yara yeri fıtığı, böbrek üstü bezi gibi ileri ameliyatlara kadar birçok ameliyat başarı ile yapılabilmektedir.” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN