Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastanemizde Dünya Prematüre Günü Kutlandı

19.11.2021
Üniversitemiz Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlama etkinliği gerçekleşti.

Etkinliğe; Hastane Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi doktor ve hemşireleri, prematüre doğan çocuklar ve aileleri katıldı.

Prematüre doğan bebekler ve aileleriyle bir araya gelerek erken doğumların önlenmesi konusunda bilgilendirme yapılan etkinlikte, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla bugün hastane çalışanlarımız ile farkındalığı artırmak amacıyla bir aradayız. Beklenen doğum tarihinden 3 haftayı aşkın süre önce dünyaya gelen bebekler prematüre bebek olarak adlandırılmaktadır. Bu küçücük bedenlerin hayata bağlandığı yer olan prematüre yoğun bakımımızda çok iyi bir ekibimiz var. Burada büyük bir özveri ile çalışan tüm ekibimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Yenidoğan Yoğun Bakım uygulamaları hakkında bilgi veren Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Barış Akcan, “Yoğun bakım ünitemizde toplamda 31 kuvöz ile hizmet vermekteyiz. 37 haftanın altında doğan bebekler prematür bebek olarak sınıflandırılıyor. Erken doğan bebeklerin uzman ellerde doğmasını istiyoruz. Alanında uzman doktor ve hemşireler tarafında bakıldığı zaman hem hayata tutunuyorlar hem de ileriki dönemde bu bebeklerin sağlık sorunları daha az oluyor. Hastanemiz bu anlamda oldukça başarılı işlere imza atıyor.” dedi.

Prematüreyi simgeleyen mor renk konseptiyle hazırlanan program, pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN