Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastanemizde Dünya Otizm Farkındalık Ayı Etkinliği Gerçekleşti

17.04.2017
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalının düzenlediği Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinliği, 14 Nisan 2017 tarihinde Hastanemiz Ek Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Başhekim Yardımcılarımız Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Halil Erdoğdu, öğretim üyelerimiz, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencileri ve personeli katıldı.

Otizmli Çocukların Keşfedilmemiş Zenginlikleri Var

Tıp Fakültesi, Tıp ve Resim Dersi 1. Sınıf öğrencilerinin yaptıkları resimlerden oluşan serginin gezilmesi ile başlayan etkinlik, Otizm tanıtım sunumunun izlenmesiyle devam etti. Daha sonra Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Aksu, “Otizmli çocukların akranlarından farklı, bir taraftan da keşfedilmemiş zenginlikleri var. Siz aileler bunu keşfettikçe, onlara daha fazla yön verme şansına sahip olursunuz.” diyerek eğitimin, farkındalığın ve ailelerin sorumluluklarının önemine dikkat çekti.

Her Çocuk Özeldir

Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş, Otizme farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin oldukça önem taşıdığını ifade ederek, “Bütün çocukları çok seviyoruz, her çocuk özeldir.” dedi.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevcan Karakoç Demirkaya, etkinlikte bulunan aileler ve çocuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Otizmli çocukların aileleri; çocukların belirtilerini, tedavilerini, dikkat ettikleri hususları ve çocuklarının tedaviye yanıtlarını paylaşarak, çocukların eğitiminin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Aileler, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalına desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Etkinlik, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi, Tıp ve Resim dersi 1. Sınıf öğrencilerinin, Resim İş Öğretmeni Nigar İplik eşliğinde gerçekleştirdikleri performans sanatı ile son buldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN