Hastanemiz, Stajyer Öğrencilere Yönelik Eğitim Gerçekleştirdi

17.02.2016
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından staja başlayacak olan öğrencilere yönelik eğitim, 11 Şubat 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Staj yapacak öğrencilerin Hastaneyi daha iyi tanıyıp uyum sağlamalarını amaçlayan eğitimde Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Müjgan AYDEMİR, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Ayşe ULUS, Eğitim Hemşiresi Feyza ER sunumları ile öğrencilere bilgi verdi.

Eğitimde; Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi fiziki yapısı ve işleyişi, Hastanede enfeksiyon kontrolü için neler yapıldığı, sağlık personelinin kendisini ve hastayı korumak için neler yapması gerektiği, kod uygulamalarında mavi kod, pembe kod ve beyaz kodun hangi durumlarda kullanıldığı konuları anlatıldı.

Öğrenciler için oldukça verimli olan eğitim, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.