Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastanemiz, Bahar Bebeğe Nefes Oldu

09.09.2021
Üniversitemiz Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeşim Başal, tarafından yapılan trakeal balon dilatasyon ameliyatı ile minik hastanın soluk borusundan rahat nefes alması sağlandı.

Doğumundan beri var olan solunum sıkıntısı ve buna bağlı beslenme sorunları nedeni ile dış merkezlerde takip edilen Bahar bebek, geçirdiği son atakla Hastanemizde Çocuk Yoğun Bakıma alındı. Entube edilerek yoğun bakımda tedavisi başlanan  Bahar bebeğe yapılan KBB değerlendirmesi sonucunda 1000 de 8-9 sıklıkta görülen ve ancak ameliyathanede yapılan muayenelerle tanısı konulabilen doğumsal subglottik stenoz ( gırtlak altı darlık ) tanısı kondu.

Tedavisi için gereken malzemeler Hastanemizce Başhekim Vekili Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz’ın desteği  ile Bahar bebek için özel olarak alındı. ADÜ KBB  Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Yeşim Başal tarafından yapılan  trakeal balon dilatasyon ameliyatı ile hastanın soluk borusundan rahat nefes alması sağlandı. Ameliyat öncesi ciddi nefes darlığı yaşayan, ağızdan beslenemeyen ve ses çıkaramayan Bahar Bebek ameliyat sonrası ailesi ile beraber  teşekkür ziyaretinde bulundu.

Baba Emrah Akkan ve Anne Gülcan Akkan “Ameliyatımızı gerçekleştiren KBB Ana Bilim Dalı Üyelerinden Doç. Dr. Yeşim Başal’a, Prof. Dr. Sema Başak ve Doç. Dr Aylin Eryılmaz’ a teşekkür ederiz. Yoğun bakım sürecindeki takip ve tedavi için Dr. Öğr. Üyesi Elif Çelik’e ve tüm destekleri için Başhekim Vekili  Doç. Dr. Ufuk Eryılmaz’a teşekkür ederiz. Allah hepinizden razı olsun, çocuğumuz artık rahatça nefes alabiliyor.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN