Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleşti

24.11.2017
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastanemiz işbirliği ile afet ve acil durumlar karşısında hazırlıklı olabilmek amacıyla, 21-23 Kasım 2017 tarihleri arasında “Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi” düzenlendi.

AİSYEM Toplantı Salonu’nda teorik ve uygulamalı olarak üç gün süren eğitime, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Ayhan Aköz, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtulmuş, Yrd. Doç. Dr İbrahim Halil Erdoğdu, Hastane Başmüdürü Oktay Pahsa ve idari personel katıldı.

 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Ekibinden eğitimciler tarafından verilen eğitimde katılımcılara; afet ve acil durum temel kavramları, hastanelerde afet risklerinin azaltılması, acil müdahale planı aktivasyonu, triaj alanı, lojistik ve malzeme yönetimi, acil servis ve hastane içi trafik akışı ve tatbikat hazırlığı gibi konularda neler yapılması gerektiği anlatıldı.  Teorik eğitimin ardından masa başı tatbikatları gerçekleştirildi.

 

Eğitim, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuz Yılmaz ve Hastane yöneticilerinin, eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikalarını vermeleri ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN