Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

GuillainBarre Sendromu Yaşayan 13 Yaşındaki Furkan Sağlığına Kavuştu

23.02.2017
Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisinde, GuillianBarre sendromu ile tedavi gören 13 yaşındaki Furkan Barış sağlığına kavuştu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, solunum yolu enfeksiyonunun ardından bacaklarda güçsüzlük hissiyle tedavi gören Furkan Barış’ın Pediatri Servisinde gerekli medikal tedavisi tamamlandıktan sonra rehabilitasyon amacıyla FTR’ye devredildiğini belirtti ve “Kliniğe ilk yatırıldığında bacaklarındaki kas gücü kaybı nedeniyle yürüyemeyen hasta, 13 seans fizik tedavi ve yoğun uygulanan rehabilitasyon sayesinde şu an tek başına yürüyebilir.” dedi.

Furkan Barış’ın egzersizlerini devam ettirerek, takip altında olacağını aktaran Şendur, “GuillainBarre” sendromu yaşayan hastalarda sekel kalma potansiyelinin olabildiğini, ancak erken tanı ve yoğun rehabilitasyonla bu durumun önlenebileceğini belirtti. Prof. Dr. Şendur, Barış’ın genç olması ve erken yapılan fizik tedaviyle böyle bir durumla karşılaşılmadığını, tedavisinin gayet iyi sonuç verdiğini ifade etti.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN