Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Göçmen Sorununa Genç Bakış” Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

12.05.2017
Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Merkezinin (Yeni Fikir SAM), Kızılay Aydın Şubesi ve Üniversitemiz iş birliğiyle düzenlediği “Göçmen Sorununa Genç Bakış” konulu yarışmanın ödül töreni, 11 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Ödül Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Yeni Fikir SAM Başkanı Mesut Mezkit, Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, göçmenler, öğrenciler, ve çok sayıda davetli katıldı.

“Onlar Bizim Kardeşlerimiz”

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük sorunlarından biri olan göçmen sorununa ve ülkemizi ilgilendiren her konuya bir nebze de olsa katkıda bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek “Göçmenleri, kardeşlerimiz olarak görmeliyiz. Dünya bunu anlamıyor. Biz onları kardeşimiz, evladımız, annemiz ve babamız gibi gördüğümüzden onların dertleriyle dertlenmek, bizim için büyük bir keyif. Bunlar cennetin anahtarıdır.  Ufak ufak fırsatlardır aslında. Dünya bunu kaçırıyor.” dedi. 

Yeni Fikir SAM Kurucu Başkanı Mesut Mezkit, proje ortaklarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Burada ana gayemiz göçmen meselesine temas edip Türkiye’nin elini uluslararası arenada güçlendirmekti. Bu vesileyle yarışmaya katılan 48 eserin tamamını 10 dile çeviriyoruz. Dünyanın dikkatini Türkiye üzerine çevirerek bir parça olsun bu meseleye parmak basarak devletimizin, milletimizin yanında olduğumuzu göstermek maksadıyla göçmen sorununu ele aldık.” dedi.

Göçmen sorununu ülke olarak kısa sürede çözdüklerini ifade eden Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, “Göç sorunu sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın kanayan bir yarası. Afrika’daki kardeşlerimiz açlık içerisinde yaşıyor. Her gün 128 insan ölüyor. Göçmen sorunu ile ilgili çekilen kısa filmleri izledik. Çok başarılı çalışmalar yapmış öğrenci kardeşlerimiz. Hepsini tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Suriye'de El Bayda kasabasında yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği katliamda eşini ve birçok yakınını kaybeden üç çocuk annesi Berat Elşiğri, “Katliamda eşim, abim, amcam, kuzenim ve birçok akrabam şehit oldu. Türkiye’ye geldikten sonra bir süre Yayla Dağı'nda kaldım. Daha sonra Aydın’a geldim. Burada sanki kendi memleketimde, kendi ailem arasındaymış gibi yaşıyorum. Çocuklarım okula gidiyor. Aydın halkına,Türk milletinin misafirperverliğinden dolayı Türk halkına ve hükümetine çok teşekkür ediyorum.” dedi.  

Proje ortaklarına ve yarışma jürisine plaket ve belgelerinin takdim edilmesinin ardından yarışmada dereceye giren çalışmalara ödülleri verildi.

Miletos Salonu’nda düzelenen ödül töreninde, kısa film, makale ve hikaye dallarında dereceye giren öğrenciler, altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.  

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN