Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Girişimcilik ve İnovasyon Konulu Söyleşi Gerçekleşti

26.03.2021
Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Sosyal Sorumluluk Söyleşileri, kapsamında düzenlenen ‘Girişimcilik ve İnovasyon’ başlıklı söyleşi, 25 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Gülşah Şükran Kale'nin üstlendiği söyleşiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide, konuşmacı olarak yer alan Aydın KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki KOSGEB’in sağlık ve bakım alanlarında yatırımlara destek sağlamadığını ancak öğrencilerin farklı alanlarda yapmak istediği girişimler için destek sağlayabileceklerini ifade etti.

Önemli olanın gençlerin farklı, inovatif fikirleri ortaya koyması olduğunu, maddi destekleri alabilmek için e-devlet üzerinden gerçekleşen ve ücretsiz olarak herkese açık olan “Girişimcilik” eğitiminin alınmasının şart olduğunu belirtilen Dülger, öğrencilerin bu eğitimi ve sertifikayı almalarının faydalı olacağını açıkladı.

Dülger, “Trendleri takip etmek, markalaşmak, şehrin potansiyellerini bilmek, elimizde bulunan ürünleri bilmek, doğru ürüne doğru reklamı yapmak, pazar boşluğunu görmek, sürdürülebilirlik ve inovatif düşünce girişimcilik konusunda önemli başlıklardır.” sözleriyle girişimciliğin önemli unsurlarını paylaştı.

 Gençlerin girişimcilik için iyi ve farklı bir fikirleri varsa, cesaretli olmaları ve risk almayı göze alabilmeleri gerektiğini vurgulayan Dülger, gençlerin temel sermayeyi bulabilmek için arkadaşlarıyla bir araya gelebileceklerini devamında kendilerine başvurduklarında ellerinden gelen kurumsal desteğin sağlayacaklarını belirtti ve gençlerin girişimci olması temennisi ile konuşmasına son verdi.

Söyleşiyi izlemek için Tıklayınız:

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN