Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin 4 Ayrı Projesine TÜBİTAK’tan Destek

12.03.2020
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri tarafından sunulan dört farklı proje önerisi, TÜBİTAK 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Funda Aylan’ın, danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Yılmaz’ın yaptığı “Stevia ve Kuru İncir ile Zenginleştirilmiş Şeker İlavesiz Fonksiyonel Dondurma Üretimi” adlı projenin yardımcı araştırmacıları, Gülşah Arı ve Özlem Bilgin.

Yürütücülüğünü Kardelen Demirci’nin danışmanlığını Arş. Gör. Ahmet Görgüç’ün yaptığı “Aronya (Aronia melanocarpa) Meyvesinin Tepsili Kurutucu ile Kurutulmasında Ultrases Ön İşleminin Etkisi ve Kuruma Kinetiği ile Biyoaktif Bileşenlerin Değişiminin İncelenmesi” adlı projenin yardımcı araştırmacısı Aylin Vayiç.

Yürütücülüğünü Asuman Karasüleymanoğlu’nun danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Selda Bulca’nın yaptığı “Deve Sütünden Ayran Üretiminde Transglutaminaz (Activa MP) Enziminin Kullanımı” adlı projenin yardımcı araştırmacıları, Esra Keskin ve Öznur Öbak.

Yürütücülüğünü Fadime Nur Dal’ın danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Selda Bulca’nın yaptığı “Deve Sütünde Bulunan Laktoperoksidaz ve Lizozim Enzimlerinin Isıl İşlemle İnaktivasyonu ve Yoğurt Üretiminde Farklı Starter Kültürleri Üzerine Bu Enzimlerin Etkilerinin Belirlenmesi” adlı projenin yardımcı araştırmacısı Ümran Gökçü.

Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN