Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimizin Tübitak Proje Başarısı

18.04.2024
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 9 projeyle TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Gıda Mühendisliği öğrencilerinden Vahide Nur Tekin, Sinem Öztürk, Hande Tural’ın, Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem danışmanlığında sunduğu “Fonksiyonel İçerikle Zenginleştirilmiş İncir Pestili Üretimi” başlıklı proje,

Nazlıcan Topuzoğlu, Yeliz Yıldız’ın, Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem danışmanlığında sunduğu “Turşularda Fermentasyon Sürecinin Akıllı Film Etiketle Takibi” başlıklı proje,

Türker Kerman, Emre Çolak, Emine Sude Gürer’in, Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem danışmanlığında sunduğu “Dip Sos Formda Nazlı Katık Üretimi ve Ürünün Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi” başlıklı proje,

Şule Kömbe, Dilara Bilgici, Miray Turgut’un, Prof. Dr. Hilal Şahin Nadeem danışmanlığında sunduğu “Atık Patates Kabuklarının Karayemiş Pestili Üretiminde Değerlendirilmesi” başlıklı proje,

Burak Güner, Bengisu Kurular ve Dilara Tamtürk’ün, Dr. Öğr. Üyesi Selda Bulca danışmanlığında sunduğu “Nohut Özütünden Mikrobiyal Transglutaminaz Enzimi Kullanarak Nohut Posası İlavesiyle Yoğurt Üretim Olanaklarının Araştırılması ve Yoğurdun Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi” başlıklı proje,

İremsu Koçak ve Aslıhan Aydemir’in, Dr. Öğr. Üyesi Didem Peren Aykas Çinkılıç danışmanlığında sunduğu “Piyasadan Alınmış Soğuk Sıkım İncir Çekirdeği Yağlarının Karakterizasyonu ve Tağşişinin FT-IR Spektrometresi ve Kemometri Kullanılarak Belirlenmesi” başlıklı proje,

Nüpelda Aşkar’ın, Dr. Öğr. Üyesi Didem Peren Aykas Çinkılıç danışmanlığında sunduğu “Doğal ve Şartlandırılmış İnek, Koyun ve Keçi Sütlerinin Kımız Benzeri Bir İçecek Üretimine Uygunluğunun Araştırılması” başlıklı proje,

Elanur Aktaş ve Atiye Kara’nın, Dr. Öğr. Üyesi Didem Peren Aykas Çinkılıç danışmanlığında sunduğu “Keten Tohumu Müsilajından Vegan, Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Krem Şanti Üretilmesi” başlıklı proje,

Melis Tozan’ın, Arş. Gör. Dr. Ahmet Görgüç danışmanlığında sunduğu “Püskürtmeli Ve Dondurarak Kurutma Yöntemleri İle Doğal Tatlandırıcılı Fonksiyonel İnstant Soğuk Yeşil Çay Üretiminde Narenciye Kabuklarının Kullanım Olanaklarının Değerlendirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2. Dönemi kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 

Akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN