Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Genç Mecmua ekibinden Balkan Türklerine yardım

28.03.2017
Üniversitemiz öğrencilerinin oluşturduğu ve yaptıkları birçok etkinlikle adından sıkça söz ettiren “Genç Mecmua” ekibi bu kez Makedonya’da Türkçe eğitim gören köy çocukları için 27 Mart 2017 tarihinde yardım kampanyası başlattı.

Osmanlı Devleti’nin Balkanlardan çekilmesinin ardından Doğu Makedonya’da yaşamaya devam eden ve kendi kültürlerini yaşatmaya çalışan Balkan Türkleri, “Baba Vatanlarından” yardım bekliyor. Makedonya’yı ana vatan olarak gören Balkan Türkleri,  Türkiye’yi ise baba vatan olarak görüyor. İlkokul 5. sınıfa kadar Türkçe eğitim alan çocuklar için Kütüphane kurmayı hedefleyen Balkan Türklerinin yardım talebine Genç Mecmua ekibinden destek geldi.

Kütüphane için ilkokul seviyesi roman, öykü, Avrupa ve Dünya Haritası, müzik aletleri, boyama kitapları ve kırtasiye malzemelerinden oluşacak yardım kampanyası için önümüzdeki günlerde gerekli izinlerin alınmasının ardından Üniversitemiz Tralleis Meydanı’nda stant açacaklarını belirten ekip üyesi Ebru Hamamcıoğlu, “Bu kampanya bizim ilk uluslararası çalışmamız olacak.” dedi. Ülkemizle aidiyet bağını koparmayan ve kültürümüzü yaşatmaya çalışan soydaşlarımıza yardım eli uzatmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Hamamcıoğlu, bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Kampanya 20 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek.

Kampanyaya destek vermek isteyenler ebruhmmc@gmail.com adresiyle iletişime geçebilir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN