Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Genç Liderler Topluluğumuz Kadınları Unutmadı

09.03.2016
Üniversitemiz Genç Liderler Topluluğu Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 8 Mart 2016 tarihinde yürüyüş yaparak Tralleis Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Aydın Menderes Derslikleri önünden Tralleis Meydanı’na sloganlar atarak yürüyen Genç Liderler yaptıkları basın açıklamasında kadına yönelik şiddet ve kadın hakları konusuna değindi.

Genç Liderler Topluluğu Başkan Yardımcısı Buse Keşir, kadına yönelik şiddet ve kadın hakları konusunun, sadece özel bir günde tartışılmakla sonlandırılabilecek bir konu olmadığını vurguladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Cennet, annelerin ayakları altındadır” hadisini de hatırlatan Buse Keşir, “Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısını oluşturması itibariyle değil anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır” dedi.

Topluluk Başkanı Emrah Tahtalı etkinliğe ilgi gösteren öğrencilere ve basın mensuplarına teşekkür ederek etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

Genç Liderler Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Atik kadınlara yönelik farkındalık oluşturmak adına öğrencilerle güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, kadınlara eşit hak, özgürlük ve mutluluk temennisinde bulundu. Etkinlik, kadınlara güzel günler dileyerek uçurulan balonlarla son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN