Geleneksel Türk Müziği Bölümü İlk Konserini Verdi

19.04.2019
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarında yeni açılan Geleneksel Türk Müziği Bölümü tarafından düzenlenen Açılış Konseri, 18 Nisan 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Üniversitemiz yönetiminin ve davetlilerin katıldığı konserde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği repertuvarından oluşan eserler seslendirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konser büyük beğeni topladı.

Konserde Geleneksel Türk Müziği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Oner Uzun, Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun, Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Öğr. Gör. Ceren Demirok’un icralarına; Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özden kanunuyla, Müzik Öğretmeni Emre Üstgül uduyla, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Cevahir Korhan Işıldak klasik kemençesiyle, Ege Üniversitesi Arş. Gör. Onurcan Kaya ritim sazlarıyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Osman Fethi Ark bağlaması-curasıyla, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Ercan Durmaz divan bağlaması ve kemanesiyle, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Öğrencisi Caner Şahan zurnası ve kavalıyla eşlik etti.

Konser sonunda Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Geleneksel Türk Müziği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Oner Uzun’a tüm emeği geçenler adına çiçek takdiminde bulunurken; Doç. Dr. Uzun hedeflerinin Geleneksel Türk Müziği Bölümü olarak ulusal ve uluslararası düzeyde ülkemizi temsil edebilecek seviyede sanatçı, eğitimci ve araştırmacılar yetiştirebilmek olduğunu ifade etti.