Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Geleneksel Diriliş Konferanslarımızda “15 Temmuz Sonrası Türkiye’nin Yeniden Yapılanmasını” konuştuk

12.04.2017
Üniversitemiz tarafından “Diriliş Konferansları” kapsamında yirmi birincisi düzenlenen “15 Temmuz Sonrası Türkiye’nin Yeniden Yapılanması” konulu Polis Akademisi Başkanlığı Adli Bilimler Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Şafak Çakmaklı’nın verdiği konferans, 10 Nisan 2017 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan kendisini konferans öncesi makamında ziyaret eden, Polis Akademisi Başkanlığı Adli Bilimler Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Şafak Çakmaklı’ya Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Üniversitemiz akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasını “15 Temmuz Öncesi”, “15 Temmuz Süreci” ve “15 Temmuz Sonrası” başlıkları altında toplayarak 15 Temmuz öncesini çok iyi anlamak gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çakmaklı, Osmanlı döneminde yönetim ve idarenin bürokrasi idaresine dönüştüğünü, milli iradenin kaybolduğunu ve bürokratik vesayet denilen yapının oluştuğunu belirtti. Çakmaklı,  bürokratik vesayet sisteminde, milli iradeyi oluşturmak için çeşitli siyasi parti teşkilatları kurarak yönetime geçmek yerine bürokratların yetiştirilip, seçilmiş olan kişilerin bürokratlar tarafından idare edildiğini ve milli iradenin dayanılmaz bir hale geldiğini vurguladı.

Daha sonra devlet bütçesine değinen Prof. Dr. Çakmaklı, “Türkiye Cumhuriyeti Mayıs 2013 yılında kırılma noktasını yaşamıştır. En düşük faiz oranının ve en düşük enflasyon oranının yaşandığı bu yıl, IMF’nin son taksiti ödenmiş ve büyük proje ihaleleri yapılmıştır.” dedi.

Son olarak günümüz gelişmeleri hakkındaki görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Çakmaklı, “İki bin yıllık bir devlet geçmişimiz var, neden birden fazla kişi tarafından yönetilelim?” diyerek 15 Temmuz sonrasındaki tek gerçeğin milletin isteği olduğunu ve Ülkemizi güzel günlerin beklediğini belirtti.

Konferans, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan’ın Prof. Dr. Şafak Çakmaklı’ya teşekkür belgesi ve Üniversitemiz hediye paketini vermesinin ardından sona erdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN