Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ Projesi Kapsamında Fidanlar Toprakla Buluştu

11.11.2021
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” projesi kapsamında gerçekleşen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Tepeköy Mahallesinde gerçekleşen fidan dikim etkinliğine; Vali Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Macit Ercan, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ile daire müdürleri, muhtarlar, kurum personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende “84 milyon için 3’er fidan” sloganıyla ülke genelinde 252 milyon fidanın toprakla buluşacağını belirten Tarım ve Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öner, ülke genelinde 252 milyon fidanın toprakla buluşacağını, Aydın’da ise 90 dönümlük alanda 13 bin 500 fidan dikileceğini söyledi.

Ülke genelinde belirlenen 252 milyon fidan hedefine Aydın olarak 8 milyon 520 bin fidanla destek olacaklarını belirten Vali Hüseyin Aksoy, ormanların dünyanın akciğeri olduğunu, bunları korumanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın hepimizin görev ve sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gerçekleşen fidan dikiminde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu da diktikleri fidanlarla etkinliğe katkıda bulundu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN