Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

GEKA TARAFINDAN DESTEKLENECEK PROJENİN SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

04.08.2016
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenmeye uygun bulunan “İlk Kulaç” isimli projenin sözleşmesi, 1 Ağustos 2016 tarihinde Rektörlük Makamında gerçekleşti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Keziban Amanak’ın yürütücülüğünü üstlendiği projenin ilimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni etti.

Proje kapsamında, göçmenlerin yasa dışı olarak Ege kıyılarından Yunanistan’a geçişleri sırasında yaşanılan boğulma vakalarındaki ölüm oranlarının azaltılması hedefleniyor. Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Keziban Amanak, bu hedefe ulaşabilmek için projede boğulma vakalarıyla ilk olarak karşılaşma ihtimali olan kişilere (Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı personelleri, Saget Bot Komutanlığı personelleri, yat limanı ve personelleri, tekne ve yat sahipleri, balıkçılar) yaşam kurtarıcı ilkyardım becerileri kazandırılacağını belirterek “Eğitimler GEKA’nın TR 32 bölgesi içinde yer alan Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde Ağustos ayı içinde gerçekleşecek.” dedi.      

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN