‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Demokrasi’ Semineri Gerçekleşti

12.11.2019
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yılı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulunda (MYO) tarafından düzenlenen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Demokrasi” konulu seminer, 12 Kasım 2019 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can konuşmacı olarak yer aldığı seminerde,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün demokrasi düşüncesinin temellerinin Osmanlı İmparatorluğu döneminde atıldığını ifade etti. Demokrasi kavramının tanımını yapan Dr. Öğr. Üyesi Can, tarihsel süreçte demokratik gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Köşk MYO Gıda İşleme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Gençdağ Şensoy’un, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ayten Can’a Teşekkür Belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi.