Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Gazetecilik Bölümü, İLEDAK Başkanı ile Akreditasyon Toplantısı Gerçekleştirdi

14.02.2024
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Türkiye’de İletişim Fakültelerindeki bölümlere akreditasyon veren en önemli kuruluş olan İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun ile Gazetecilik Bölüm akreditasyonuna dair bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gazetecilik Bölümünün akreditasyon sürecinde dikkat etmesi gereken hususlara dair bilgi veren İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun, öğretim üyesi yeter sayılarına dikkat çekerek ders içerik ve çıktılarının çok önemli olduğunu vurguladı. Program ve sektör iş birliğinin her İletişim Fakültesi programı için değerli olduğunu belirten Prof. Dr. Tayfun,  akreditasyonun yalnız programa değil bağlı olduğu üniversiteye de bir değer kattığını ifade etti. 

 Toplantının süreçle ilgili önemli soru işaretlerini giderdiğine değinen Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik ise akreditasyon başvurusu için akademik personel yeter sayısında 2 öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi eksiklikleri olmasına rağmen bölüm akreditasyonu için başvuru belgelerinin hazırlandığını, ders içerikleri başta olmak üzere eksikliklere dair bu dönem içinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını ve akademik personel sayısı tamamlandığında başvuruyu en kısa sürede gerçekleştireceklerini belirtti.

Doç. Dr. Eren Ekin Ercan tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Prof. Dr. Tayfun, Gazetecilik Bölümü akademisyenlerini akreditasyon süreçlerinde değerlendirmeci olarak aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN