Gastronomi Yarışmalarının Ödül Şampiyonu ADÜ

02.03.2018
16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda, Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencisi Gamze İnç gümüş madalya kazandı.

İstanbul TÜYAP Fuar alanında 70’in üzerinde kategoride düzenlenen, Türk ve dünya şeflerinin madalya alabilmek için her yıl kıyasıya mücadele ettiği yarışmalarda, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz başarı ile Üniversitemizi temsil etti.

“Üniversiteliler” kategorisinde yarışan öğrencimiz Gamze İnç, tatlı tabağı ile katıldığı

yarışmada ikinci olarak gümüş madalya kazanma başarısını gösterdi.

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliği ile gerçekleşen, Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon, Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunu sağlamakla birlikte, ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sunuyor.