Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Fulbright Bursları Ankara’da Tanıtıldı

09.11.2017
Türkiye ve ABD Arasında Öğrenci ve Akademisyen Değişimini Güçlendirme Çalıştayı, 19-20 Ekim 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemizi temsilen  Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü  Direktörü Uzman Öncel Sençerman ve Okutman Emre Dinçer katıldı.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu (TFEK) tarafından düzenlenen ve iki gün süren Çalıştayda, davetli 22 devlet üniversitesinin temsilcileri yer alırken, Çalıştayın açılış konuşmasını TFEK Genel Sekreteri Prof. Dr. Ersel Aydınlı yaptı. Prof. Dr. Aydınlı, Fulbright burslarının sanılanın aksine sadece ABD tarafından değil Türkiye ve ABD tarafından ortaklaşa finanse edildiğini belirterek; “Programdan 70 yılda 6 bin kişi yararlanmıştır, bu kişilerin 4 bini Türkiye, 2 bini ABD vatandaşıdır. Program bu süre zarfında hiç bir siyasi-politik durumdan etkilenmeyerek kesintisiz devam etmiştir. Üniversitelerde uluslararası öğrencilerin eğitim görmesi doğrudan kaliteye pozitif olarak etki etmektedir. Bu yüzden üniversitelerimize, uluslararası öğrenci sayısını artırmak için büyük görev düşmektedir. Yükseköğrenimde kalite sorununu çözmeyen bir ülkenin büyük ülke olma ihtimali yoktur.” dedi.

Çalıştayın ikinci günü sabah oturumunda Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent ve Koç Üniversitelerinin Uluslararası işbirliğine yönelik yaptıkları örnek uygulamalar anlatıldı. Öğleden sonraki son  oturumda ise üniversite temsilcilerinden oluşan 8 grupta Yükseköğretim kurumlarında Uluslararasılaşma ile ilgili idari, sosyal-kültürel adaptasyon, sosyal medya, iletişim konuları hakkında birer sunum hazırlanması istendi. İdari Konular hakkında sunumu ADÜ UİK Direktörü Uzman Öncel Sençerman, Sosyal ve Kültürel Adaptasyon sunumunu Okt. Emre Dinçer grupları adına yaptı.

Fulbright bursları hakkında detaylı bilgi edinmek için ADÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü web sayfasını inceleyebilirsiniz.

http://www.idari.adu.edu.tr/uik/default.asp?idx=313336

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN