Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Fıstık Çamı Fidanlarını Toprakla Buluşturdular

28.03.2017
Üniversitemizde faaliyet gösteren altı öğrenci topluluğunun üyelerinin katılımıyla düzenlenen ‘Fıstık Çamı’ fidan dikimi etkinliği, 24 Mart 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüsünde gerçekleşti.

Üniversitemizde faaliyet gösteren Sağlıklı Yaşam ve Beslenme, Genç Tema, Biyoloji, LÖSEV, AKUT ve İdealist Öğrenciler Topluluklarına üye öğrencilerimiz çevreye olan duyarlılıklarını, gerçekleştirdikleri Fıstık Çamı Fidan Dikimi Etkinliği ile göstererek, örnek bir davranışa imza attı. Genç Tema Topluluğu Başkanı Dilan Sökmen ve Biyoloji Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Muhyettin Şentürk’ün dikilecek Fıstık Çamı ağacı hakkında bilgiler verdiği etkinlik, Genç Tema Topluluk Danışmanı  Yrd. Doç. Dr. Emre Erdan’ın ilk fidanı dikmesiyle başladı. Etkinlik öncesi fıstık çamının Dünya’daki ve Türkiye’deki dağılışından bahsederek Aydın’ın bu bitki yönünden şanslı olduğunu belirten Şentürk,  Aydın’daki fıstık çamı dağılımından ve fıstık çamı isminin nereden geldiğinden bahsederek,  Dünya’daki ve Türkiye’deki çam fıstığı ticareti hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasına “Peyzaja, egzotik ve istilacı türler yerine,  hem fiziksel yapı olarak güzel, hem de ekonomik olarak değerli olan fıstık çamı gibi kendi yöremizin bitkilerini kazandırmalıyız.” diyerek devam eden Şentürk,  Üniversite öğrenci toplulukları olarak bunu başarmış olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Topluluk üyelerince yaklaşık 50 adet fıstık çamı fidanının dikildiği etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN