Fen Fakültesi Öğretim Üyelerinin Araştırma Ekibinde Bulunduğu Projeye TÜBİTAK’tan Destek

07.08.2023
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi araştırmacılarının iş birliği ile hazırlanan ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinin Yürütücülüğünde olan 123Z265 nolu “Misalyal Kompozit Üretiminin Biyolojisi Üzerine Çalışmalar” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 araştırma projesi olarak desteklenmeye hak kazandı.

Projede yer alan Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hacı Halil Bıyık ve Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları Bakteriyel Selülozun, Miselyal Kompozit Üretimindeki Biyolojik Rolü üzerine projeye katkı sağlayacaklar.

Proje sonucunda elde edilecek verilerin, inşaat sektörü başta olmak üzere ambalaj, füze, uçak, otomotiv, güvenlik malzemeleri gibi farklı sektörlerde kullanılabilecek ürün geliştirme açısından katkı sağlayacağı düşünülüyor.