Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Fen Fakültesi İlk Mezuniyet Törenini Coşkuyla Gerçekleştirdi

22.06.2023
Üniversitemiz Fen Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 22 Haziran 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene; Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kubilay Metin, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekan V. Prof. Dr. Hacer Harlak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aslıhan Büyüköztürk Karul, akademik-idari kadro, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sergilenen halk oyunları gösterisi yoğun ilgiyle karşılandı.

Öğrencilerin Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden olmanın kıvancını taşıdığını belirten Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kubilay Metin, “Sizler her biriniz bu fakülteden mezun olmayı ve hayalinizdeki mesleğinize girmeyi sonuna kadar hak ediyorsunuz. Üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını, kazandığınız vizyon ve değerlerinde, bu eğitimin ayrı bir parçası olduğunu unutmamanız gerekir. İşte bu yüzden Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde olmak sizi ayrıcalıklı kılar. Aydın Adnan Menderes Üniversitesini tercih ederken, kapısından girdiğiniz andan itibaren farklılığı hissettiğiniz o ilk günün heyecanı ile bugünkü son günün heyecanı hatırınızda kalacak ve bu heyecanı hayatınızın sonuna kadar hissedeceksiniz,” dedi.

Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tüm akademik ve idari kadrosu ile öğrencilerine öncelik vererek öğrenci mutluluğu için her fedakârlığı seve seve göze almıştır. Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari kadrosu ile Aydın halkımızla bütünleşmiş ve kucaklaşmıştır. Kendisini öğrencilerine ülkesine ve insanlığa adayan akademisyenlere sahip olduğu için güçlüdür. Dünyayı yöneten kalem, kağıt ve mürekkeptir sözünden hareketle eğitim öğretim ve araştırmada daha büyük başarılara ulaşmak Üniversitemizin en büyük hedefidir. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum,” dedi. 

Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kubilay Metin, 2022-2023 Akademik Yılı Fakülte Birincisi Nergis Alkış’ı tebrik ederek plaket ve hediye takdiminde bulundu. Fakülte İkincisi Sinan Taş’a Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Üçüncüsü Tuğçe Uzunoğlu’na ise İTBF Dekan V. Prof. Dr. Hacer Harlak tarafından başarı belgeleri ve ödülleri verildi.

Ödüllerinin verilmesinin ardından konuşma yapan Fakülte Birincisi Nergis Alkış, emeklerinden dolayı tüm öğretim üyelerine ve ailelere kendisi ve arkadaşları adına teşekkürlerini iletti.

Mezun öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından keplerin atılması ile tören sona erdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN