Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Farklı Yönleriyle Kadına Şiddet Olgusu” Paneli Düzenlendi

14.03.2018
Üniversitemiz Psikoloji Bölümü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen "Farklı Yönleriyle Kadına Şiddet Olgusu" konulu panel, 9 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda gerçekleşti.

Panele, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Eskin ve Prof. Dr. Çiğdem Dereboy ile Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülhan Demiriz konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Yrd. Doç. Dr. Gülhan Demiriz “Kadına Yönelik Şiddetin Sorgulanmayan Boyutu” üzerinden toplum tarafından inşa edilen kadınlık /erkeklik olgusunu örneklerle anlattı.

Prof. Dr. Çiğdem Dereboy ise Kadına Şiddet Olgusunu ‘Travma’ kavramı üzerinden kendi çalışmasından örneklendirmeler yaparak analiz etti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında toplum olarak ne durumda olduğumuzun ve neler yapılması gerektiğinin sorgulandığı panel, katılımcıların sorularının cevaplanması ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.    

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN