Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı Öğrencileri İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

09.11.2018
Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Homecoming” adlı, 2017-2018 akademik yılında Erasmus+ öğrenci değişim programına katılan öğrenciler için organize edilen etkinlik, 12 Ekim 2018 tarihinde Eğitim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Direktörü Öğr. Gör. Öncel Sencerman, UİK personeli Funda Başaran, Zeynep Çetin, Claire Kılınç, Emre Dinçer, Selin Çelikbaş ve 2017-2018 Akademik Yılında Erasmus+ programına katılan öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Zeynep Çetin, öğrencilerin Erasmus Programında büyük deneyim kazandıklarından bahsederek sunum yapmak ve deneyimlerini paylaşmak isteyen öğrencileri sahneye davet etti.

Birleşik Krallık’ta gerçekleştirdiği staj deneyimini anlatan Afgan uyruklu Marouf Rashidi, staj yeri bulabilmek için firmalara yüzlerce e-posta gönderdiğini, sonuçta bir kurumdan kabul aldığını, staj yeri ararken öğrencilerin sabırlı olması gerektiğini belirtti. Erasmus programının kişisel gelişimine büyük katkı sağladığını söyleyen Marouf, Erasmus programının harika bir deneyim olduğunu, hayal bile edemediği işleri başardığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Daha sonra sunumunu yapmak üzere Beslenme ve Diyetetik öğrencisi Mizgin Demir söz aldı ve Polonya’da gerçekleştirdiği Erasmus Öğrenim ve Staj deneyimini anlattı. Erasmus programıyla farklı ülkelerden farklı insanlarla tanıştığını, farklı bakış açılarının kişisel gelişimine katkıda bulunduğunu söyleyen Demir, Erasmus öğrenim hareketliliği sırasında tanıştığı arkadaşı vasıtasıyla “couchsurfing” hizmetinden faydalandığını belirtti.

Öğrenci sunumlarından sonra söz alan Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Direktörü Öncel Sencerman, etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, Erasmus Hareketliliğine katılan öğrencilerden ve gittikleri kurumlardan olumlu dönütler aldıklarını ve bu durumun kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN