Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Engelli Dostu Kütüphanemiz EYAF EXPO 2022 Zirvesi'ne Katıldı

02.12.2022
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “12. Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi” tanıtım toplantısı, 1-4 Aralık 2022 tarihleri arasında The İstanbul Expo tarafından düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın işaret dili ile eşlik edilerek okunduğu organizasyona; Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, 10 ayrı bakanlık temsilcisi ile Üniversitemizi temsilen Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi personeli katıldı.

Organizasyonda, engellilerin sorunlarına ışık tutacak “Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi”nin basın tanıtımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla Darülaceze Başkanlığında yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal devlet ilkesinin oluşması için çok mesafe kat ettiklerini belirterek Bakanlık olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle yarışacak duruma geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı” nı ilan edeceği  zirvede eylem planının, "İçermeci ve Erişilebilir Toplum", "Hakların Korunması ve Adalet", "Sağlık ve İyilik Hali", "Kapsayıcı Eğitim", "Ekonomik Güvence", "Bağımsız Yaşam", "Afet ve İnsani Bakımdan Acil Durumlar" ve "Uygulama ve İzleme" olarak 8 başlık altında, 31 hedef ve 107 eylem alanından oluşacağı belirtildi.

Engelsiz Yaşam ile ilgili birçok alanda kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektör şirketlerinin yeni nesil ürün ve hizmetlerinin görücüye çıkacağı zirve, 4 gün boyunca devam edecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN